Samen door Zuid

Samen door Zuid is een campagne en wandel-/fietsevenement ontwikkeld in opdracht van gemeente Rotterdam. In Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) werken collega’s van de gemeente al jaren samen met ondernemers en initiatiefnemers op Zuid om de wijken te verbeteren. Één van de deelprogramma’s met een focus op het thema Werk, is Samen voor Zuid. Een programma dat zich richt op het verbeteren van werkgelegenheid, zorg en inkomen. Iets wat alleen kan als er nauwe verbinding is met de mensen in de wijken. De campagne Samen door Zuid brengt de gemeente, de wijken en initiatiefnemers dichter naar elkaar toe en versterkt zo de verbinding.

In de voorbereiding brachten we samen met de programmamanagers van gemeente Rotterdam de betrokken initiatieven in kaart. We stippelden drie interessante wandelroutes en twee fietsroutes uit langs initiatieven zoals Leer Praktijk Centra met leerwerk programma’s, Huizen van de Wijk met sociale ondersteuning, scholen met extra lesprogramma, bouw- en transformatieprojecten en culturele organisaties.

Samenwerking van Zuid voor Zuid
Met gezonde nieuwsgierigheid ervaren de collega’s van gemeente Rotterdam de bijzondere en inspirerende verhalen uit de wijken. Het evenement is een terugkerend concept zodat de kennis over de initiatieven actueel blijft en de verbinding onderhouden wordt. De verbinding en samenwerking die belangrijk is om het succes van de verbetering van de wijken te borgen. Daarom zochten wij de samenwerking met allerlei lokale partijen op Zuid om de organisatie te verzorgen. 

Deelnemer - ‘’Wat was dit een geweldige middag met verhalen van bevlogen Rotterdammers. Ik hoop oprecht dat jullie vaker zulke middagen gaan organiseren want ik zou graag ook nog deelnemen aan de andere activiteiten.’’

Digitaal door Zuid
Niet alle initiatieven op Zuid kunnen onderdeel zijn van de routes. Daarom hebben we content gemaakt die we niet alleen onder de deelnemers verspreidden, maar onder alle collega’s die werken aan het NPRZ. Door middel van de blogs en video’s gingen de collega’s ook digitaal Samen door Zuid.

Duurzame verbinding
Met Samen door Zuid heeft gemeente Rotterdam een meerjarig concept dat bijdraagt aan de borging van het NPRZ. Zowel deelnemers als initiatiefnemers zijn enthousiast.

Gemeente Rotterdam - ‘’Samen met iQ Events hebben we in oktober voor de tweede keer dit jaar een geweldig event in Rotterdam Zuid georganiseerd. Creativiteit, flexibiliteit en klantvriendelijkheid kenmerkt iQ Events. Bijzonder prettige samenwerking waarbij iQ ons heeft ontzorgd zodat we zelf ook konden deelnemen en genieten van het event. Dankjewel voor de uitstekende organisatie en begeleiding.’’

Heel veel dank voor het goede verloop en de prettige samenwerking van de Kennisdag

Kennisdag Gemeente Den Haag
Ook een memorabel
business event?
Neem dan nu contact met ons op.