BLG Wonen Adviseursdagen 2022 #coronacomeback

iQ Events organiseert al jaren de BLG Wonen Adviseursdagen. Met een korte tussenpauze door Covid-19, daarna een #coronaproof editie, nu ook weer voor 2022. BLG Wonen organiseert de adviseursdagen om de relatie met de advieskantoren te versterken en te verdiepen, om interactie en kennisoverdracht tussen de adviseurs te faciliteren en om de visie van BLG Wonen neer te zetten en uit te dragen naar de adviseurs.

Wat ook niet onbelangrijk is tijdens de BLG Wonen Adviseursdagen is het netwerken onder het genot van een hapje en een drankje en om op die manier de adviseurs op een informele manier kennis te laten maken met de vakspecialisten en de acceptanten.

iQ Events is in gesprek gegaan met BLG Wonen om de doelen voor 2022 met elkaar te bespreken. Daarbij is gekeken naar hoe we deze doelen kunnen bereiken bij het organiseren van de adviseursdagen. Samen zijn we gekomen tot het thema voor 2022: ‘Onderweg naar huis’. 

BLG Wonen is van mening dat wonen voor iedereen in Nederland toegankelijk moet zijn. Bankieren met de menselijke maat. De doelen vanuit BLG Wonen waren helder, zoveel mogelijk collega's naar de Adviseursdagen krijgen om een open gesprek aan te gaan met elkaar, maar om nog wat uitgebreider onderzoek te doen hebben wij interviews afgenomen met 12 adviseurs (steekproef) om te kijken waarom zij wel of niet deelnemen aan de BLG Wonen Adviseursdagen. De conclusie? Agenda is leading, vervolgens de relatie met de BLG Wonen is en tot slot of er een interessant onderwerp wordt besproken.

Samen met BLG Wonen is er een programma bedacht. We kwamen al snel op moderator Sander Schimmelpennick. Hij heeft niet alleen als moderator gefungeerd, maar was ook een goede gesprekpartner over het onderwerp ‘Onderweg naar huis’. Hoe gaan we er met elkaar voor zorgen dat wonen voor iedereen in Nederland toegankelijk wordt? Waar liggen de problemen en waar liggen de kansen, zeker als je kijkt naar de huidige woningmarktkrapte. 

Onderdeel van het programma was een ‘Blik op de Bank’. Als knipoog hebben we letterlijk een blikken bank op het podium gezet volledig in huisstijl van BLG Wonen. Op deze blikken bank spraken we met diverse gasten vanuit diverse invalshoeken over dit onderwerp.

Het plenaire programma werd afgesloten door een inspirerende spreker … Joseph Oubelkas. Hij weet als geen ander hoe belangrijk een ‘thuis’ is. Een verhaal over omgaan met tegenslag en verandering. Over keuzevrijheid en doorzettingsvermogen. Op 24-jarige leeftijd wordt Joseph onterecht veroordeeld voor drugssmokkel. Hij krijgt 10 jaar celstraf en belandt onschuldig in een gevangenis in Marokko. Een bizar maar inspirerend verhaal.

Naast het inhoudelijke programma stond de dag in het teken van netwerken. Alles onder het genot van een hapje, een drankje, een bbq en live muziek.

We hebben voor BLG Wonen twee identieke adviseursdagen mogen organiseren. Eén bij Cultuur Haven Veghel en de ander bij InnStyle in Maarssen. Twee totaal verschillende locaties waaruit de aanwezige adviseurs een keuze hebben kunnen maken bij hun aanmelding.

De aanwezige adviseurs waren erg enthousiast en hebben de dag als inspirerend ervaren.

"De evenementen waren top geregeld. Geen enkele wanklank van relaties of medewerkers. Een top prestatie!"

Festo Seminar
Ook een memorabel
business event?
Neem dan nu contact met ons op.