Alleen Jij Bepaalt

Door het Ministerie van Justitie en Veiligheid werden we uitgedaagd om het normaal georganiseerde Koninkrijkstoernooi dat in 2020 plaat zou vinden op Curaçao een passend alternatief te bedenken.
Met het concept Mi Moves brachten we AJB-jongeren in beweging, ook tijdens corona. Met het programma daagden we individuele deelnemers en teams uit om hun skills aan ons te laten zien. Door hun moves vast te leggen en te delen met AJB, gingen ze online de strijd met elkaar aan en maakten ze kans om bijzondere prijzen te winnen. Gedurende de vier weken durende (online) campagne hebben deelnemers massaal gereageerd en het eindresultaat is te zien in een speciale documentaire waarin de AJB-jongeren schitteren. 

“Doel van het toernooi is het versterken van de banden tussen de jongeren in het koninkrijk. Het Koninkrijkstoernooi staat in het teken van het project “Alleen jij bepaalt wie je bent” (AJB), op Aruba bekend als “Ami mi mes y mi logronan”, op Curaçao als “Bo Futuro ta den bo man” en op Sint Maarten als “I am my own icon”. Het project AJB is een door het ministerie van Justitie en Veiligheid en de stichting Laureus Nederland ontwikkelde interventie waarbij kwetsbare, schoolgaande jongeren tussen twaalf en zeventien jaar een zinvolle en gestructureerde vrijetijdsbesteding krijgen door deel te nemen aan een teamsport. Teamsport onder deskundige begeleiding wordt als een goede manier gezien om te zorgen dat jongeren de juiste keuzes maken en hen op weg naar volwassenheid te steunen. De deelnemers aan het Koninkrijkstoernooi worden geselecteerd op basis van hun inzet en motivatie tijdens deze sporttrainingen. In april 2017 werd AJB officieel erkend door het Nederlands Jeugdinstituut als een effectieve gedragsinterventie”.

Heel veel dank voor het goede verloop en de prettige samenwerking van de Kennisdag

Kennisdag Gemeente Den Haag
Ook een memorabel
business event?
Neem dan nu contact met ons op.